Tips til den perfekte dåpsgaven

Det er noe nostalgisk ved spilledåser og trekk-opp-leker som spiller musikk. I denne moderne dataverdenen der allting skal gå så fort og det dukker opp nye ting hele tiden, er det beroligende med en enkel, mekanisk spilledåse. Voksne kan ha det som en nostalgisk og vakker pyntegjenstand, og småbarn er fascinert over leker som lager musikk. Det er lite stykke magi for dem, og de elsker gjentakelsene som kommer hver gang nøkkelen blir skrudd opp igjen. Spilledåser finnes i alle mulige varianter; spilledåse baby, spilledåse karusell og spilledåse smykkeskrin.

 

 

Det er en klassisk dåpsgave, og nettopp fordi spilledåser er mekaniske kan de lett repareres om de blir ødelagt. Det er derfor noe barnet kan se tilbake på i lang tid og forbinde med trygghet. Spilledåser kan dessuten være veldig flotte å se på, og de finnes i ulike varianter. Dersom man ønsker en moderne vri på den typiske spilledåsen, finnes dette opphøyde hjertet fra Wedgwood. Den spiller Brahms nydelige «Lullaby», og barnet kan sovne til harmoniske toner hver kveld. En annen vakker spilledåse i sølv er fra Bunnykins-serien til Royal Doulton, som spiller «Twinkle Twinkle Little Star». Designet er vakkert og rent, og spilledåsen passer på ethvert barnerom. Dessuten er utseendet så fint at det ikke er noe i veien for å ta vare på den i lang tid.

 

 

Forskerne mener at musikk kan hjelpe babyer med å utvikle hjernen, og musikken er beroligende når barnet skal sove eller trenger trøst. Det finnes mange musikk-leker i stoff som er både gode og myke, og passer perfekt i sengen sammen med den lille. Leker med musikk er perfekte gaver som både foreldre og baby setter pris på, se bare denne skjønne bamsen fra Bloomingville som kan henges opp over barnesengen til god underholdning for den lille.