Skandinavisk design fra Arne Jacobsen – den danske modernismens far

De fleste design-entusiaster har nok hørt om Arne Jacobsen, den danske arkitekten og designeren som anses for å ha innført modernismen i Danmark. Han var en pioner innen skandinavisk design, og hentet mye av sin inspirasjon fra den franske mesteren Le Corbusier. Han har høstet internasjonal anerkjennelse, og det er få forunt å eie en Arne Jacobsen stol, som modellene Syveren, Myren, Svanen og Ægget. Som jøde ble han nødt til å flykte til Sverige under krigen, og dette var med på å berge den dyrebare stilen. Klassisk design koster, men mange vil allikevel kunne ta seg råd til en ikonisk Arne Jacobsen kopp med stilig bokstavtrykk. Samarbeidet med Louis Poulsen har sørget for at det fremdeles produseres produkter i den kjente danskens design.

En Arne Jacobsen lampe som denne sørger for et modernistisk og stilfullt uttrykk i enhver bolig. Lampen med det nøkterne og typisk danske designet ble skapt i 1960 i forbindelse med åpningen av hotellet Radisson Blue Royal Hotel i København, og har nå kommet i en jubileumsutgave for å feire Arne Jacobsens 60-årsjubileum for samarbeidet med Louis Poulsen. Den er perfekt som leselampe, både på kontoret og over favoritt-lenestolen, og kan dimmes til ønsket lysstyrke.

For morgenfuglen med sans for design vil denne Arne Jacobsen vekkerklokken i fargen Petroleum Blå utvilsomt falle i smak. Den har det samme berømte designet, men har gjennomgått noen moderniseringer for å passe dagens forbrukere, og kommer med både LED-belysning og praktisk alarmfunksjon. Klokken drives av to AA-batterier, noe som gjør at du kan plassere den akkurat hvor du vil. Den har en praktisk fot i metall som hever den fra underlaget og understreker det modernistiske uttrykket. Selvfølgelig kommer den også i hvit og svart, og det finnes flere varianter med ulike motiver på urskiven.