Nå har keramikk fått flere bruksområder

 

Det er noe ganske magisk over keramikk, en urgammel håndverksform hvor det som tilsynelatende er vanlig leire stekes i keramikkovn og forvandles til slitesterke gjenstander med både dekorative og praktiske bruksområder. Fram til nå har det blitt ansett som en måte å tilvirke boller, kar, vaser og figurer på, men den siste tiden har flere og flere oppdaget hvordan materialets overflate egner seg ypperlig også som andre redskaper. Stadig flere butikker selger keramikk stekepanne eller kniver med blad i keramikk. Moderne utvikling innenfor feltet har nemlig bevist at det er mulig å lage svært tynne strukturer, samtidig som kjeler og stekepanner med keramikkoverflate ikke risikerer at matvarer klistrer seg fast på samme måte som det gjør i for eksempel metall eller teflon. Uansett hvilken type du er på jakt etter er utvalget stort, både innenfor dekorativ kunst og kjøkkentøy.

Dersom du er på jakt etter den typen keramikk Oslo er kjent for, anbefaler vi å ta en titt på dette Circle kruset fra Ylva Skarp. Den enkle, men allikevel ekspressive stilen er typisk for skandinavisk design, og siden kruset ikke har hank, er det lettere å vaske. Oslo er kjent som en av de byene i verden med den aller beste kaffen. Ofte er brenneriene svenske, akkurat som designerne, og da passer det selvfølgelig med en hvitglasert kopp i keramikk med ekspressivt sort dekor.

Oslo er også kjent for sine mange eplehager og det tradisjonsrike Askim Fruktpresseri, som produserer eplemost av lokale epler. Dersom du foretrekker noe litt varmere, kan du lett tilberede en nydelig eplepai i denne mørkeblå paiformen i keramikk fra Staub. Den har flere bruksområder enn bare kakebaking, og tåler både å settes i oppvaskmaskinen og fryseren. Med en diameter på 28 centimeter får du nok porsjoner til at du kan be opptil flere gjester på kaffe og kake.