Nå er makrame populært igjen

Makrame er opprinnelig et arabisk ord og betegner en kunstform hvor snorer knytes sammen til praktiske og dekorative formål. Gjennom å bruke snorer av forskjellig tykkelse kan man lage nesten hva som helst. I dag kjenner de fleste til kunsten som en håndarbeidshobby, og både unge og gamle kan søke seg frem til en god makrame oppskrift på internett. Riktignok er det en tidkrevende hobby, og derfor er det mange som heller velger å kjøpe et makrame armbånd eller en makrame ampel fremfor å lage det selv. Det stilles ikke noen krav til hva slags materiale som skal brukes i arbeidet, så her står man fritt til å velge helt selv. Jute er en favoritt for mange når de skal lage matter, men til dekorative gjenstander og små duker er det vanlig å benytte seg av bomullstråder.

Denne store ampelen i jute er et godt eksempel på makrame til bruksformål. En ampel er rett og slett en hengende vase, og denne er produsert i Bangladesh av Afroart Studio. Den trenger ikke nødvendigvis å brukes til bare blomster, og vi syns den passer godt til oppbevaring og utstilling av alt fra frukt og grønnsaker til børster, strikker og andre kroppspleie- og stylingprodukter på baderommet. Ampelen er håndlaget i henhold til prinsippene om Fair Trade, og er produsert i autentisk jute fra Bangladesh, et land som er kjent for lange tradisjoner innen håndverk, og da særlig makrame.

Dersom du syns ampelen ovenfor blir litt i største laget, fins det heldigvis flere alternativer. Denne lille ampelen i jute er laget av samme produsent i Bangladesh, men tar litt mindre plass. Selv om du ikke får plass til de største gjenstandene i denne, passer den flott som et eksotisk og dekorativt element. Jute er dessuten et materiale som tåler å stå ute, og denne er dermed perfekt for planter som foretrekker frisk luft.