Modernistiske trender inspirert av Le Corbusier

Designeren mange kjenner som Le Corbusier het egentlig Charles-Edouard Jeanneret. Han var en sveitsisk arkitekt født på slutten av 1800-tallet som etter hvert flyttet til Paris, hvor han skal ha blitt berømt for å ha sagt at stoler er arkitektur, mens sofaer er borgerlige. Det hersker liten tvil om at han var besatt av dette møbelet, og selv i dag er det mange fornemme husholdninger som sparer til en Le Corbusier stol, et eksklusivt møbelelement det ikke nødvendigvis er så lett å oppdrive. Et raskt søk på Le Corbusier char eller Le corbusier architecture gir utallige treff av de ikoniske objektene, men det er nok de aller færreste av oss som faktisk kan ta seg råd til noe slikt. Heldigvis er ikke Le Corbusier den eneste her i verden som har stått for vakre stoler, og her ser du et lite utvalg av gode design-alternativer.

Kartell er en velkjent møbelleverandør, og er berømte både for sine funksjonelle lamper, så vel som andre flotte interiørprodukter. Den vakre stolen Masters er resultatet av et fruktbart samarbeid mellom designerne Philippe Starck og Eugeni Quitllet. Den kommer i flere versjoner, men vår favoritt er i kobber. Grunnen til dette er at den varme glansen sørger for en lun stemning i et ellers nøkternt og fargefattig rom, hvilket en stol i mer nøytrale fargetoner ikke nødvendigvis lykkes i på samme måte. Masters-stolen i kobber er faktisk så fin at du nesten ikke tørr å sette deg på den, samtidig som den er behagelig nok til å kunne fungere som spisestol.

Lenestolen Jetson 66 har et futuristisk design som Bruno Mathsson har stått bak. Selv om utformingen er av nyere årgang, snakker vi her om en stol som har vært en velkjent klassiker i over førti år. Den er kledd i skinn over en vevet duk, spent over en roterende base i metall. Denne funksjonen gjør at den også passer godt inn på kontoret, selv om mange velger å stille den ut i stuen.