Moderne hjem med Bruno Mathsson-møbler

Møbeldesigneren Bruno Mathsson er en av Sveriges mest kjente møbeldesignere gjennom tidene. Han kommer fra en lang tradisjon med møbelsnekkere, og hans far var faktisk møbelsnekker av fjerde generasjon. Bruno har tegnet en rekke møbler gjennom tidene, og for de som virkelig elsker skandinavisk design er ikke boligen komplett uten minst én Bruno Mathsson stol i et av rommene. Flere av møblene hans har blitt klassikere, og han har høstet internasjonal ros fra både fjern og nær.

Med denne nytolkningen av Bruno Mathsson Pernilla får du definitivt det du betaler for. Stolen er kledd i saueskinn og er dermed perfekt i et kaldt land som Norge. Formen er så ergonomisk og komfortabel at det er vanskelig å komme seg opp når man først har satt seg ned, og den behagelige nakkeputen er perfekt for lange filmkvelder. Den kommer også i andre, mer sommerlige materialer som salgjord og flettet lin, og passer perfekt i stuen. Lang sitteoverflate sørger for at også bena får god avlastning.

En annen klassiker fra den svenske designeren er lenestolen Bruno Mathsson Eva med flettet sitteflate. På grunn av den reduserte størrelsen passer Eva-stolen inn i flere miljøer, uten at dette går på bekostning av komfort. Vår favoritt er denne versjonen i flettet, sort salgjord. Den gir et nøkternt uttrykk til rommet, og har et sete i eikelakkert bjørk. Armlenene og understellet er derimot i laminert og voksoljet eik. Stolen passer perfekt både i stuen eller på kontoret, og er også velegnet til boliger av mindre størrelse.

En av de aller største klassikerne fra varemerket er lenestolen Jetson i stål og sort skinn. Den er som tatt rett ut av en Sci-Fi film, og passer ypperlig for de som er ute etter en futuristisk stil. Stolen er svingbar, noe som gjør den både praktisk og elegant, samtidig som materialene er av høyeste skandinaviske kvalitet. Selv om den ble designet i 1965, er stolen faktisk enda mer populær i dag.