Med Hardanger Bestikk gir du spisebordet det lille ekstra

Ikke bare er dette Skandinavias aller største produsent av bestikk laget i rustfritt stål, men de er også en av de viktigste representantene for de gamle håndverkstradisjonene som kjennetegner landene her oppe i nord. Selv om de har flere tradisjonelle sett, er produktene også svært moderne og slitesterke, takket være kontinuerlige investeringer i nytt utstyr og sans for teknologisk utvikling. Flere butikker og varemagasiner fronter produkter som for eksempel Skaugum bestikk fra Hardanger bestikk og andre klassikere, men det er ikke alltid like billig. Du får aller best pris dersom du handler på nett, og vi har plukket ut noen av våre største favoritter her.

En soleklar klassiker er Bjørklund ostehøvel for hard ost. Selv om de fleste norske oster er relativt myke, er det mange utenlandske oster, som for eksempel parmesanost, som er litt fastere. Få ting er like irriterende som å ødelegge ostehøvelen fordi den ikke er tilpasset harde oster. Det er faktisk Thor Bjørklund, som patenterte den første ostehøvelen i 1925, som har gitt navn til denne høvelen. Med denne slipper du å bekymre deg for kleine situasjoner neste gang du byr gjestene dine på et delikat ostefat, siden den skjærer gjennom alle faste ostetyper helt uten problemer.

Settet Hardanger Bestikk Nina er et vakkert eksempel på hvordan elementer fra norsk natur kan brukes til å lage vakre og funksjonelle produkter til spiseplassen. Formen er balansert, og dette gir bestikksettet det tidløse uttrykket som har gjort det til en klassiker i norske vitrineskap og skuffer. Alle delene er selvfølgelig i rustfritt stål, noe som gjør at de tåler en støyt. Det er dessuten ikke noe problem å kjøre settet i oppvaskmaskinen, og den blanke overflaten er svært slitesterk. Dette er dessuten et sett som passer både til hverdags og til fest. Tyngden på skaftene gjør delene ergonomiske, slik at de er behagelige å holde i hendene når man spiser.