La deg inspirere av Svenskt Tenn

Svenskt Tenn er en tradisjonsrik svensk bedrift som ble stiftet i 1924, da Estrid Ericson fra Hjo i Sverige bestemte seg for å investere alle sparepengene sine i foretaket, sammen med tinnkunstneren Nils Fougstedt. Selv om de opprinnelig begynte med å tilby tinnkunst til en rimelig pris, skulle foretaket etterhvert preges mer og mer av Estrids interesse for interiør. Den store endringen i konseptet kom i 1932, da Estrid bestilte de første møblene gjennom østerrikeren Josef Frank, som etterlatte seg mer enn 2000 møbeltegninger og hele 160 tekstilmønstre. Dette dannet grunnlaget for designet som har gjort merkevaren så kjent som den er i dag. I våre dager samarbeider noen av Nordens beste formgivere og håndverkere med selskapet. Selv om det verken finnes et Svenskt Tenn Oslo eller Svenskt Tenn Norge, er det mulig å finne varer som ligner hos andre leverandører på nett.

Som nevnt tidligere, begynte Svenskt Tenn med håndverk i tinn, og er kjente for sine ikoniske lysestaker. Et godt alternativ som er å finne i Norge er Season lysestaken fra Georg Jensen, med et design som minner om en halvåpen knute. Den dynamiske utformingen har plass til fire lys, og dette gjør lysestaken perfekt også i adventstiden. Mesterverket er designet av Maria Berntsen, og istedenfor tinn har det her blitt benyttet rustfritt stål som er et langt mer holdbart og slitesterkt materiale.

En Svenskt Tenn vase som har gått sin seiersgang er vasen Dagg, som betyr dugg på norsk. Den anerkjente produsenten Rosenthal har fått designeren Charlotte von der Lancken til å lage en hyllest til denne i form av vasen Dagg i porselen og glass. Vasen har en nøktern base i porselen, prydet med glassdråper som ligner frisk morgendugg. Den gjør seg godt alene, eller kombinert med en hvit duk. Dråpene bidrar til å få blomster og planter som legges i vasen til å se mer livfulle ut.