Kähler – stilrent dansk design for alle hjem

I 1839 startet et beskjedent pottemakerverksted opp på Kindhestegade i Næstved, Danmark. Det er den nordtyske innvandreren Herman J. Kähler som prøver å brødfø familien med keramikken sin. Det går bra, men designereventyret starter først i 1889 når den ene sønnen Herman August Kähler har eksperimentert med kunstnerisk formgivning og tar Kählervarer med til verdensutstillingen i Paris. Keramikken har han dyppet fullstendig i metallisk rød lusterglasur, og den skaper sensasjon. Deretter deltar han på utstillinger over hele verden, og det etablerer en stor interesse hos forhandlere. I dag er det hans initialer, «HAK», som får æren av å stå på bunnen av alle Kähler-produkter, selv om en rekke kjente designere har vært formgivere siden.

 

Vaser har man alltid bruk for, og kanskje spesielt når våren melder sin ankomst og blomster blir mer populært innendørs. En Kähler vase er stilren og elegant, og passer i alle hjem. Den stripete Omaggio-vasen er utrolig populær, kanskje fordi den avrundede formen er harmonisk og stripene passer godt inn i den nordiske stilen. Vasene kommer også i mange størrelser, som gjør at de matcher enhver lommebok og blomsterbukett. Det gjelder for øvrig også Kähler Hammershøi, serien som er oppkalt etter en av Kählers første store kunstneriske formgivere, den danske kunstneren Svend Hammershøi.

 

 

Vi nordmenn liker å kose oss, og vinteren er perfekt for innetid med venner og familie. Kähler lysestaker og Kähler lyshus gir lun hygge og varme i hjemmet, og kommer i veldig mange varianter. Det gir oss muligheten til å mikse og matche modellene vi foretrekker, og vi kan lage vår helt egne, unike stil før vi inviterer til sene, hyggelige kvelder.

 

 

Kähler Nobili er en serie som er spesielt egnet til julehøytiden. Å gjøre hjemmet klart til jul kan være et slit, men med riktig dekor blir forberedelsene fort en lek. Vakre lyslykter designet som grantrær eller snøballer gir en stilfull julestemning, og her kan man også trikse og mikse med modellene for en helt unik stil.