Hva har interiør og pecha kucha til felles?

Det japanske uttrykket pecha kucha eller Pechakucha betyr «lyden av folk som snakker» og refererer til et konsept utviklet av Astrid Klein og Mark Dytham i 2003. Det hele går ut på å foreta en presentasjon foran publikum som ikke får vare lenger enn 6 minutter og 40 sekunder. Hjelpemidlene er som regel en samling på maksimalt 20 bilder, hvor den som presenterer snakker mens bildene endres på en skjerm foran publikum. For å lykkes med en Pecha kucha presentasjon må foredragsholderen passe på å gi så mye relevant og underholdende informasjon på den korte tiden vedkommende har for å gjennomføre den. For ikke lenge siden inntok Pecha Kucha Oslo og resten av Norge, og har blitt en yndet presentasjonsform både for alt fra kunstnere til eiendomsmeglere og møbeldesignere.

Kom i skikkelig japansk pecha kucha-stemning med dette duftlyset fra Voluspa med nydelig duft av japanske plommetrær. Den regnes som en av merkevarens mest oppfinnsomme dufter hittil, og lyset kommer i begrenset opplag. Med en brenntid på rundt 100 timer har du tid til opptil flere presentasjoner.

Noen av de mest underholdende pechakucha-foredragene handler om personlige gjenstander med høy affeksjonsverdi, som The Dragon Lampe fra spanske Lladro. Lampens base forestiller en japansk drage og kjennetegnes av den plettfrie finishen den spanske leverandøren er så kjent for. På grunn av det finurlige håndverket har denne lampen en ganske høy pris, men vil utvilsomt kunne gi enhver bolig et preg av orientalsk luksus.

Få like god kontroll på kjøkkenet som en ekte sushikokk med Edge japansk kokkekniv fra den finske kvalitetsprodusenten Fiskars. Kniven er laget slik at balansepunktet mellom bladet og skaftet befinner seg midt i skillet, noe som gjør den lettere å håndtere. Edge er en serie kniver inspirert av japanske linjer, samtidig som de bygger på Sagaforms filosofi om funksjonalitet.