Flotte DIY-møbler, uten å måtte gjøre alt selv

Noen ganger er det faktisk best å gjøre jobben selv. Forkortelsen DIY står for «Do-It-Yourself», som på engelsk betyr «gjør-det-selv». Norge er et land med lange tradisjoner innen møbelsnekring og håndverk, og det blir ikke mer unikt enn man selv gjør det. Riktignok er det ikke alle som er like praktisk anlagt, og dette har heldigvis møbelprodusentene fått med seg. Det er tross alt ikke lett å lage en DIY Sengegavl uten riktig utstyr og de nødvendige ferdighetene, men det er fullt mulig å finne ferdige sengegavler og andre møbler som kan personaliseres eller kombineres med en rekke ulike interiørelementer. En produsent verdt å merke seg er danske House Doctor, som med sine smarte og innovative løsninger hjelper deg å sette et personlig preg på ditt hjem, helt uten å måtte bruke dine egne hender. Løsningene er enkle og baserer seg på stikkordene industri og vintage. De kan lett personaliseres eller endres av deg ved hjelp av noen få, enkle grep. Produktene er designet og utviklet i Danmark, og produksjonen foregår på en måte som ikke skader miljøet.

Nå som vinteren er her, er det på tide med litt ekstra lys på de korte dagene. Kvelden er ekstra lang, og med DIY lampe fra House Doctor får du muligheten til å kaste lys på en ellers mørk hverdag. Lampen består av tolv glasskuler, hver med en diameter på 12 centimeter, i tillegg til en lyskilde med sølvhylse i klassisk Petter Smart-stil. Glasskulene er tredd på en sort ledning, og er med på å reflektere lyset i alle retninger uten at man behøver å bruke mer enn én lyspære. Å bruke glassets refleksjonsevne på denne måten bidrar dessuten til en lavere strømregning. Du velger selv hvordan du vil tre på kulene, og du trenger slettes ikke å bruke alle sammen. Alternativt går det an å dele opp glasskulene og bruke noen av dem til å pryde andre lamper i huset. Det hele ser ut som en myriade av såpebobler, noe som bidrar til å gi rommet en ungdommelig og kreativ stil. Løsningen er ypperlig til å myke opp et ellers stramt interiør, og vil garantert gjøre et godt inntrykk på gjester.

Dersom du er av den praktiske og kreative typen, kan du også kjøpe All Glass Ekstra Kule alene. Du kan enten lage din egen taklampe, eller bruke den på andre måter. Glasskulene kan også brukes til å lage DIY Julepynt. De blanke kulene passer perfekt på juletreet, og med et par strøk glassmaling kan de farges helt etter egen smak. Bruksområdene er uendelige, og de kan brukes til alt fra julekuler til vakre borddekorasjoner. Prøv for eksempel å legge flere kuler i et fat, eller heng dem mellom julestrømpene over peisen for å reflektere det naturlige lyset fra flammene. Flere og flere ønsker seg også julepynt til jul, og med en svært overkommelig pris er dette en flott måte å krysse av flere mottakere på julegavelisten på. Det er kun fantasien som setter grensene her.