Få litt av Downtown Abbey hjem til deg

Halve underholdningen ved populære historiske dramaserier som Downton Abbey er omgivelsene handlingene foregår i. De luksuriøse, viktorianske hjemmene er kanskje en smule overdådige for vår moderne smak, i hvert fall her i Norden, men stilen er samtidig veldig elegant. «The Victorian era», eller Viktoriatiden som vi sier på norsk var fra 1837 til 1901 da dronning Victoria regjerte i Storbritannia, men stilen holder enda stand, og i dag kan vi fint kombinere moderne stil med viktoriansk nostalgi og eleganse både på baderom og i stua.

Det som kjennetegner den viktorianske stilen er overdåd, og det skal derfor brukes mye tekstil – gjerne fløyel eller kraftige, spennende alternativer når det kommer til både puter, gardiner og tepper. Le Grand Air Loveseat(http://royaldesign.no/viewitem.aspx?ID=192553&s=fl%C3%B8yel) er det perfekte alternativet for en Downtown Abbey-kveld i stua. Hva er vel bedre enn å lene seg tilbake i en myk stol med plass til to, samtidig som man drømmer seg bort til eldre, spennende tider?

Belysning er viktig i et viktoriansk hjem, og ønsker man en gjennomført viktoriansk stil er lysekroner eller en design lysestake obligatorisk, gjerne en takarmatur fra Krebs. En slik lampe vil gi ethvert hjem en viktoriansk vri, og den ser fantastisk ut over spisestuebordet i spisestua. Alt vil ligge til rette for et fantastisk, storslagent middagsselskap. Ønsker man en lysestake i stedet anbefales overdådige Festido lysestake, med flott lysestake design. Den er stor, kraftig og en perfekt viktoriansk detalj.

 

 

For å oppnå den tradisjonelle viktorianske stilen kan det også lønne seg å handle vintage, spesielt gammelt engelsk porselen. Det kan imidlertid være vanskelig å finne brukte skatter, men i dag produseres det heldigvis også nye alternativer. Blau Zwiebelmuster asjetter fra Rosenthal tar seg godt ut i en gjennomført spisestue. Det tradisjonelle blå og hvite mønsteret passer bra til middagen, men også til kaffe og kaker når kvelden nærmer seg.