Alle ønsker seg Le Creuset på kjøkkenet

Det franske kjøkken er berømt verden over, og mange forbinder Le Creuset med de fornemme mattradisjonene. Helt siden 1925, da Le Creuset produserte sin første støpejernsgryte på fabrikken i Frankrike, har merkevaren vært elsket verden over. Når man ser den lett gjenkjennelige logoen på et kjøkken, vitner dette om en kjærlighet til matlaging og kvalitet, og produktene er ofte å finne som faste innslag på skandinaviske kjøkken. For noen kan prisene virke litt stive, men så er det også slik at kvaliteten er tilsvarende høy på alle produktene. Selv om de nå produserer varer i flere fargevalg, vil nok de fleste assosiere merkevaren med den intense, lavalignende rødfargen Volcanic, som har forblitt produsentens kjennemerke gjennom mer enn 90 år. I dag kan tilhengere av Le Creuset velge mellom hele 120 ulike fargetoner, og fabrikken i Fresnoy-le-Grand i Frankrike produserer årlig mer enn 14 000 tonn kjøkkenutstyr. På hjemmesiden finner du Le Creuset oppskrifter som er spesialtilpasset produktene.

Dersom du foretrekker det klassiske designet, kan en rød Le Creuset gryte være det rette valget. Denne kommer i den intense rødfargen Cerise som passer perfekt til julemiddagen, men som også kan brukes året rundt. Gryten rommer hele 420 cl, noe som gjør den perfekt til større selskaper. Gryten tåler selvfølgelig både stekeovn og oppvaskmaskin. I tillegg til dette tar den ingen skade av verken fryser eller grill. Med så mange bruksområder kan du fint kvitte deg med gamle kjeler. Dessuten gjør det delikate og gjenkjennelige designet at du fint kan servere maten i selve kjelen, og dermed slettes ikke trenger et ekstra serveringsfat. Med Le Creuset på kjøkkenet sparer du både plass og penger, uten at det setter begrensninger på matlagingen. Kjelen egner seg selvfølgelig også til langtidssteking, en tradisjonell matlagingsteknikk som innebærer lavere temperatur og lenger tid i ovnen.

Du behøver ikke å være en mesterkokk for å nyte kaffen i et flott Le Creuset krus i den karakteristiske fargen Volcanic. Kruset har rette sider og et praktisk håndtak, og passer godt sammen med andre produkter fra Le Creuset, som for eksempel eggeglass, presskanner eller et fat til teposer formet som en tekanne i fargetonen Cerise. Med dette kruset kan du nyte dagens første te- eller kaffekopp i kjent fransk stil, eller kose deg med en varm kopp kakao eller gløgg i vintermørket. Dette blir fort ditt favorittkrus, så det kan være lurt å kjøpe mer enn bare ett, slik at du også kan by gjestene dine på noe varmt i koppen.